JellyPages.com

Tuesday, January 31, 2012

things that i hate da most..



*  just gambar hiasan


Why there still a lot people want to interfere in others life? Hari ne seriously aku bengang gila bila aku dapat tau something. Rasa nak marah yang teramat. Bercampur baur perasaan. Geramnya...macam nak naik hantu pun ada. Entahlah kena tipu hidup-hidup or apa but something like that. When i said no, so please dont do but i catch you still doin it and more than i expect you'll do. Once you ignore what im tellin still i can giv you forgiveness but  this time its really over the limit. huhu.. Seriously aku marah gila. Tapi masih boleh diam even aku rasa dah tak boleh tahan. This is not about being sabar or what, just dont know how to express..






Saturday, January 28, 2012

fOn fLip-fLip

Hai..tetiba pulak rasa nak update blog sekarang ne. Hari ne kebetulan aku ada appoinment dengan someone ( ceh ayat xble blahh..appoinment kunun..ngaku jakla date..hehe ) petang-petang gitu, memandangkan aku hampir sampai ke destinasi awal sket so aku pun decide pegi jenjalan dulu d sekitar kawasan berhampiran. Tengah ushar-ushar kedai lot yang ada, aku masuk satu kedai handphone ( fon,n4n,hp ). Then tetiba macam besa aku akan cari fon jenis flip, window kunun.. Hurmm..honestly aku suka sangat fon jenis ne..since umur aku masih belasan tahun lagi.. Almaklumlah, sekarang kan dah puluh2 sket. Macam-macam pattern and color yang ada, geram jugak aku tengok. Actually bukan setakat suka tapi memang obses dengan fon jenis ne. Yang peliknya aku tak pernah beli fon jenis flip, tak pernah guna even sekali pun. Bila aku nak tukar fon, lain ja model yang aku amik.. 




why..why..why..sebab aku pegi beli dengan bapak aku. Bapak aku said..( rojak! )..fon jenis ne tak tahan, lagi-lagi bila orang macam aku yang guna pakai. Sah paling lama pun aku guna dua or tiga bulan, melampau....tapi bila aku pikir2 balek, haiz..ada jugak betulnya. kadang-kadang bila guna fon jenis batu gosok pun boleh rosak aku buat. So, aku mengalahla, biarkan bapak aku yang pilih mana satu aku nak guna. He'll makesure jugak yang phone tu jenis zitron so even aku kejakan dengan teruk sekalipun, fon tu masih ada peluang utk hidup. Teringin sangat nak flip..its ok, nanti aku beli sendiri. Tu pun kalau dapatlah..sebab aku ne jenis yang prob sket kalau g beli gadjet2 bagai ne. Tak reti sangatlah. Sepanjang hidup ne, fon bapak aku yang belikan, laptop sekali bapak aku, and kali kedua pulak adeq sepupu aku yang uruskan. MP5 pulak bapak aku jugak.haiz..entahla, aku kena belajar agaknya. Tak reti sebab takda nafsu bila tengok gadjet..kecuali...hehe...







*  kaler biru pulak tu.geramnya..





*  yang ne pulak kaler putih pon ada..huhu


seriously im craving for this!!huhuhuhu..comel seyh. Takpa, kali ne aku nekad nak dapatkan satu jugak. Tak kira!hehe..blue in color or white or black..white agaknya sebab aku tak penah lagi ada fon kaler white..sebelum ne asyik kaler itam and biru jarww...hehehehehe.
yang ne pon kiut gak..hehehe...





* entah pic fon sapa la aku kebas ne..




*  eeeeee...comel!!



S E K I A N

Friday, January 27, 2012

Balek Kampung..yeehaa..

Hai..pada  hari  Selasa  bersamaan  24  haribulan  Januari  2012, aku  and  Natt  balek  Sabah.
Gembira  kemain  lagi. Flight  kul3.25  tapi  kami  gerak  pegi  airpot  since  kul8..haha.. xsabar  sudah  bhaa  mau  balek. Makanya  pegi  awal. Bila  sudah  siap  berkemas  and  packing, kami  pun  mula  la  mulakan  pengembaraan  pulang. Kali  ne  aku  rajin  so  perjalanan  adalah  mula  dari  uKm, from  uKm  pegi  ke  kL  Sentral, then  dari  kL  Sentral  ke  LCCT  airport. Once again, kali  ne  aku  balik  ikut  Airasia.. bertolak  kul8  dari  uKm, sampai  LCCT  airport dalam  kul10.06  gituu..and..penemanku  adalah....




A L M A R I         B E R G E R A K



*  jangan tanya saiz and beratnya..sekian

boarding  kul2.55..sampai Tawau  kul6.25..hehe..im  comin  home..im  comin home..tell  the  world  im  comin  home..k,baii.

Berjaya Times Square...

Beginilah  kejadiannya  bila  aku  jadi  tukang  teman  orang  pegi  cari  barang. Beberapa  hari  sebelum  balek  Sabah, aku  dengan  Nat  sempat  keluar  g  kL  jap. BERJAYA TIMES SQUARE  or  TS  nama  pemesnya  yg  kami  reka2  sendiri. Nat  mau  beli  something  utk  dibawak  balek  as  ole2. Kebetulan  masa  tu  salah  satu  bFf  yg  study  d  uUm  turun  kL  jugak, mau  pegi  Masjid  Jamek  belanknya ( katanya )..so  aku  pun  suru  la  dea  g  TS  jap  jumpa  kami  and  skali  cari  beg  sini  sebab  time  ne  tengah  ada  sales  for  CNY. Jalan  punya  jalan, lalu  sebelah  kedai  beg  yg  agak  berjenama,  tak  pandang  pun  sebab  mesti  pesen ( fesyen ) yg  ada  eksklusif  untuk  mokcik2  jak..tetiba  mataku  sekilas  pandang  tengok  sign 70%.. wow!!!best  ne..tambah-tambah  lagi  aku  tertengok  beg  pesen  vintaj  yg tengah  hot  sekarang. Aku  stop  depan  kedai  and  terus  panggil  c Nyna, Oci  and  Natt..haiz..geram  eh..cantek..ada  dua  kaler..aku  lupa  la  snap  pic..haiya.. mata  sudah  rambang, apa-apa pun  tak  boleh  engat. Nyna  suka  beg  tu  then  beli  terus.   Aku  pun  dah  pegang  satu  pastu  tetiba  terengat  ada  lg  beg  yg  aku  tak  guna, pastu  nak  simpan  mana  pulak. So  aku  suru  diorang  amik  beg  tu  dari  tanganku  sebab  aku  takkan  lepas..haha..from  rm79.00  being  rm23.00..memang  berbaloilah..oh  God... sabarnya  aku..tapi  lupakan myn!..lupakan...huhuhu






*  memang  bergambar  depan  kedai  beg  tapi  kedai  beg  tu  bukan  yg  ini..hehe..me and nyna, nyna  and me..



*  fesyen baju ne cantek, tapi kalau kata aku mau pakai..xdanya..hehe..seksa..



*  geram eh..tidur jak kejanya..


Apa  yang  kami  perasan  sepanjang  tawaf  TS  ne, hampir  semua  kedai  kasut  ada  jual  bebrapa  jenis  kasut  dengan  harga  rm19.90  and  part  yg  ne  besanya  diorang  letak  brdekatan  dengan  pintu  masuk  kedai. Biasalah  tu, mau  habiskan  stok  yg  kurang  dapat  sambutan  kan..tapi  banyak  sak  yg  cantek. So, dengan  tak  ada  keja, memandangkan  dea  suda  dapat  dulu  beg  yg  dea  cari,c Nyna  pegi  letak  kasut  yg  harga  rm49.90++ di  bahagian  rm19.90  tu  then  terjerit-jerit...

" myna..myna...sini  dulu  kau bhaa..turun  sudah  harganya  kasut  ne...hahahahahaa.." 

...=_='..malu  seyh  tapi apa  aku  pedulik  kan..penat  sudah  aku  control  ayu+behave, aku ketawa  hampir  terguling-guling  d situ  jugak. Bagus  ideamu  tu sai ( sayang )..tapi  cabut dulu  price tag nya yaa..hehe..sabar  jakla  owner  kedai  dengan  kami. Alaa..bukannya  kami  xbeli,c  Oci  dengan  c  Natt  kan  tengah  try  kasut  gak. Aku  memang  tak  boleh  kawal  perangai  if  sudah  jumpa  dengan  genk  sehidup  semati. TS  tu  mcm  kami  yg  punya. So  sabar  ja  la  ya  uncle. Bila  bosan  tak  ada  apa  mau  buat  and  just  jadi  tukang  teman, snap2  la  kan..



*  patung said : aduh..aduh..sakitla telingaku..


Ada  banyak  pic  lagi  sebenarnya  tapi  ada  pulak  yang  rosak  haiz..geram  ne..
Yang  penting  sekarang  aku  dah  sampai  hometown. yeahh..k,baii..










Cempedak Goreng Jatuh Dari Langit..

Hai..hari  ne  baru  dapat  update  blog  sebab  busy  kemas2  and  packing  barang. Almaklumlah, aku  kan  da  nak  balek  ruma. Lepas  hampir  lima  bulan  stay  uKm, sekarang  baru  balek. Itupun  cuti  cuma  tiga  minggu  empat  hari, xpalah..janji  ada..kan..kan..kan..


entry  kali  ini  aku  nak  creta  pasal  cempedak  goreng.. yummy..yummy..mesti pelik  kan  mana  aku  dapat  cempedak  d  uKm  ne, pastu  boleh  di  goreng  pulak. Haa...
sebenarnya  tak  adalah  jatuh  dari  langit  macam  tajuk  di  atas  tapi  masa  studyweek  hari  tu, aku  and  yatt  pegi  sg  buloh  stay  dua  tiga  hari  kat  ruma  kawan  aku. Memandangkan aku  dengan  yatt  mengidam  habis  nak  makan  durian, so  dia  pun  belikanlah.. Termasukla buah  cempedak  sekali. So....









*  dua biji cempedak yg comel2 belaka.





*  yang pasti memang bukan aku yg kejakan buah ne, jadi tukang amik pic tak rasmi jarww..






*   kiri : masak ngam2
kanan : terlebih masak agkny.hehe






*  sedia untuk digoreng..hehe.sebelum masuk kuali, aku masukkan dulu dlm mulut.hehe





*  bancuh tepung ne kena betul-betul la kan so xdalah masuk minyak or lapisan tepung tu jd tipis sangat.





*  yeah..panaskan minyak bebeyh..





*  haa..yang ni aku suka..humban cempedak dalam tepung..





*  T_T...wuwuwuwuwu..cian cempedak tu digoreng dlm minyak panas..





*  wah..jadi suda..ndak sabar eh mau makan..hehe





*  ada bakat sua bukak gerai cempedak goreng ne..hehe





*  taraa...siap udah..tinggal di makan sak ne. so,apalagi aku la tukang rasmi.hehe
jemput makan....


siaplah  cempedak  gorengnya..honestly  my  babe  si  Pida  yg sediakan..hehe..kalau  aku  yg  buat, insya Allah  takda  cempedak  goreng, tukar  jadi  biji  cempedak  goreng..belum  apa-apa  aku  sudah  makan  kasi  habis  terus. Sebenarnya  boleh  ja  sambil  dia  goreng  aku  habiskan  yg dalam  pinggan  tu  tapi  dea memang  clever  sebab  tarik  perhatianku  guna  durian  yg  jauh  lebih  mengancam ne..last  but  not  least..durian!!hehe..k baii..









*  d u r i a n

Friday, January 20, 2012

dAtiNg bUat kaLi terakhir d uKm..

wah..sedihnya  malam  nie. sedih  sebab  sem  dah  habis..T_T..( padahal dalam hati kemain lagi sukanya ). Memandangkan  esok  yang  lain  dah  nak  balik, maka  dengan  itu  kami  kuar  makan  buat  kali  terakhir  untuk  sem nie. Tapi  Zati, Lily, Sue, Fana  tak  ada. Ada  yang  dah  balek  ruma, esok  ada  yang  masih  ada  exam & ada  yang  nk  balik  ruma  malam  nie  jugak. Hari  nie  kami  pilih  Soho  Seafood  di  Bangi. Tak  banyak  sangat  aku  snap  pic  sebab  kena  control  ayu  sikit. Ada  orang  ensem  kat  meja  sebelah.. hehe..kiddin.. Layann..




* jangan marah ep sebab aku interframe dulu.hehe



* sambil2 tunggu order sampai kan..hehe



* me & nat



* yatt & nurra



* Rupa-rupa orang yg xmakan aisykelim seabad..



* sampai hati kau rampas aisykelim ku yatt..
T_T..wuwuwuwu..




* kanak-kanak riang..=_='


Actually  icecream  walls  tu  awien  yg  beli  saja  nak  makan  ramai-ramai. So  lepas nie  bolehla  rindu-rinduan..hehe..lambat  jugak  aku  tunggu  order  sampai. Perut  sda  buat  konsert  jelajah, sempat  tour  satu  Mesia  laie..ntah  apalah  bahan  yg special  sangat  diguna  pakai  untuk  masak  makanan  tu. Ka  kena  baca  jampi  berjela-jela..hihik. Awas  arr  kalau  dak  sedap  pck!!haha. 




* mee bandung yatt..kuah pekat,memang kaw2.



*  laici kang Awien..nyum2..


finally....


*  nasi goreng SOHO..nampak besa ja tapi not bad la.rasa macam Twiesties pon ada.

hurmm...ada yg kurang dengan nasi ne..


* serius aku macam tak boleh kalau takda sos cili..hehe..waiter!chilli sauce plez..^^



* urkkkk.....alhamdulillah..(:DD)



yatt : mee..maafkan  aku  k..aku  tak  dapat  habiskan  kau..
mee  bandung : takpa2..aku paham  kau  da  kenyang  sangat..
yatt : thanx  sebab  memahami..T_T


begitulah  alkisahnya..lepas  makan  kitaorang  pon  blah. aisykelim  tu  nurra  yg  habiskan  hingga  ke  titisan  akhir. Aku  just  kebas  buah  kiwinya  jak  sebenarnya. hehe..jumpa  sem  depan  ya  kenkawan..rajin2lah  contact  sepanjang  cuti  ne.daa.












Thursday, January 19, 2012

Cuti! Cuti!


Hai..aku dah habis exam..yeah!hehe..tapi lama lagi baru dapat balik rumah.haiya..untunglaa sapa-sapa yang sudah sampai rumah,lagi-lagi yang sudah habis exam lebih awal..T_T..entry aku kali ni bukan pasal homesick tapi pasal sem kali ini yg cepat sangat berlalu.ehm2..Malaslah nak cerita pasal homesick nanti meleleh-leleh pulak airmata jatuh masa menaip.haha..basah laptop  oleh airmata.


Alkisahnya sem 1 tahun dua sesi 2011/2012 bermula pada 12hb September lalu,kalau tak silap. Aku pun tak sure sebab tak hengat sangat. Yang pasti start lepas raya seminggu hari tu. Masa tu susahnya aku rasa nak balik UKM, rasa tak nak sambung dah pun ada. Tak sampai hati nak tinggalkan rumah. Tapi kena pegi jugak, tak boleh layan sangat perasaan fanatik dengan rumah tu.hehe. Susah nanti..


 Sampai epot ( airport ) ja ari tu, aku duduk jap pastu dalam kepala hotak, cuti aku dah habis..wuwuwuwuwu..tak nak bergerak langsung..aku duk dengan bagasi besar tu sambil berdoa yang nie cuma mimpi..k fine myn, bukan mimpi tapi realiti..ko kena balik Amin sekarang jugak. So aku bergeraklah amik teksi macam biasa. Tiket teksi dah beli tadi lepas aku amik bagasi. Boleh pulak anggap semuanya mimpi semata-mata. Lepas dah masuk teksi dengan keadaan emo macam nie, boleh pulak driver tu bawak aku borak.haiz..tak nak bercakap la. Aku takda mood ok..tapi layan jugak. Padahal dalam hati menyumpah-nyumpah.hehe.


Perjalanan ambil masa sejam jugaklah. Punyalah banyak cerita si pemandu teksi.adoih..serius aku pening. Sudahlah tengah stress sebab terpaksa balek UKM ne. Plez deyh..bagilah aku ruang untuk buang feeling ne dulu. Mampu bersabar jakla.T_T.. Alhamdulillah sampai jugak di Amin yang tercinta.   



Sebelum tu aku dah terima mesej bertubi2 dari c nat n c yat.hehe. Rindu aku la tuu.. as usual,bila dah sampai, pegilah foyer daftar masuk tuk amik kunci bilik.yeah.. dapat bilik baru.. tapi yg kurang bestnya,diorang semua dapat blok k4,aku dapat k6..tak kisah if blok lain-lain tapi masalahnya jauh..ujung ke ujung..wuwuwuwu..k6 dekat dengan FEP,depan ja, aku guling2 dr pintu belakang k6 sak boleh terus sampai fakulti ( itupun kalau takda keta or motor yg langgar aku masa merentas jalan raya ). K4 pulak dekat dengan library & pusan. Kira strategik jugaklah. Apa-apapun syukur,at least dapat blok daripada d buang kolej,terpaksa merempat d hutan belakang sana and stay dalam khemah.

Dengan bagasi yg besar tu, aku melangkah pegi cari bilik. Sebenarnya masa tu aku tak tahu lagi blok aku yg mana satu.hehe.fail la myn..sepatutnya as warga Amin,ko dah tau blok tu yg mana satu. Alaa..aku tau blok k6 atas ja,bawah sikit yg aku tak tahu. Masa tu yang tolong aku angkat bagasi besar gedabak tu is Cik Lai n Suehaniey..terharu tau..sob..sob..dahla besar,berat pulaknya. Memang aku tak terangkat. Sampai kat bilik..omjayy omjayy..jeleknya!! otakku ligat berfikir apa mau buat dengan bilik nie.haiz..jauh beza dengan bilik sem lepas..T_T..terpaksalah aku jadi 2X ganda kreatif kalau gini. Takpa, bersihkan dulu bilik yg jelek nie,pasne baru buat senarai what should i do..hurmm..



Peristiwa nie berlaku 4 bulan lebih yg lepas. Cepatnya masa berlalu. Sem satu untuk tahun dua dah habis, masuk sem dua nanti, pejam celik pejam celik habis jugak. Tak sabar mau graduate. hehe..Harap-haraplah segalanya di permudahkan. Aamin.. Selamat bercuti ya kawan-kawan, jumpa lagi di sem depan..Sekian..



Wednesday, January 18, 2012

kiOsk aLa mAmAk d uKm..

ehm2..dengan bangganya aku menyatakan bahawasanya aku baru balik dari ptsl a.k.a library uKm..
hihik..fokus..fokus buat soalan sem lepaslah tapinya. pukul 11 library dah tutup,aku engatkan yatt & lily nak stay sampai pagi macam biasa tapi tak. so, sebelum balik bilik tu, kitaorang singgah fakulti jap. Nak beli burger kat kiosk FEP.


Selama nie memang aku tau kiosk kat situ bukak sampai pukul 3 pagi tapi tak berminat langsung nak pegi memalam buta macam nie. Memandangkan yatt & lily nak beli burger, pastu laluan tu memang dekat dengan blok aku, aku pon joinlah sekali. Agak meriah jugaklah sebab diorang pasang lagu kuat2 kat situ, even lagu retro, lepas tu agak ramai jugak yang lepak situ. Excited pulak aku tengok. Kiosk nie ada delivery jugak tau, kau jangan..bukan cincai..hehe..so...





* inilah rupa kiosk waktu malam. terletak bersebelah dengan dewan-dewan kuliah jarww..



* silau sikit.almaklumlah..hehe..
kiosk no.8 ok..



* nie kiosk yg satu lagi.bukak jugak.ada makanan goreng-goreng lagi.best2..


Alkisahnya, di mana ada Myn..d situ ada yatt & lily..di mana ada yatt&lily..jarang myn ada...
hurm..insyaAllah sem depan mana kamu ada,situ jugak aku ada ok.sayang kamu ketat-ketat.




* nampak buku tebal tu?yes..kami dari library. hehe..tapi as usual aku just bawak laptop & soalan past year.tu suma yatt yg punya sbb lily da abes exam.



* romantik kan kami.dating kat fak memalam.haha



* kekadang pelik jugak apsal sudut pidato, sepatutnya spot lepak.haha..uKm2..



* yang ada nie suma just bahagian bawah,bhgn atas ok jugak. tak dapat nak amik pic sebab masa ne ramai yang tengah makan kt part atas tu.


sorry la sebab kualiti gambar agak teruk sedikit,kan snap guna phone.hehe.sebenarnya aku tengah tunggu paper last untuk final exam, bila semua dah selesai barulah lega.wish me luck for that paper.k,baii..









Monday, January 16, 2012

tAk aDa liFe..






Hurmm..tiba-tiba rasa tak ada life pulak ujung-ujung sem nie. serius tak ada. Stay dalam bilik sorang-sorang, study, if bosan bukak fB kejap pastu bukak blog, pastu download lagu pastu ntah apa lagi. huwaaa..seksanya. Nak join kawan-kawan pegi library jangan harap aku boleh study sana. Sah jadi pembantu pak guard secara dak rasmi..( dak=tak=tidak=ndak..apalg..). Tengok orang lalu-lalang, tengok mukak kenkwnku satu-satu yang tengah khusyuk study, dengar lagu, sapa or tegur  suma orang dikenal yang lalu & tawaf kawasan lobi lebry tu.haiya..


Study dalam bilik memang aku boleh fokus, memang masuk tapi kadang-kadang tiba-tiba pulak stress. Sejak pindah blok nie jarang pulak ada orang ketuk pintu bilik. tak macam sebelum2 nie. Hampir tiap waktu ada orang ketuk plus jerit2 namaku dari jauh lagi...wuwuwuwuwuwu..T_T.. Tak ada life. Titik.. What should i do?? berubah? ubah macam mana, part mana tu? Sebelum nie rajin jak g naik blok K4, lubuk geng2 ketatku tp skarang..hampeh btul..bai..


p/s : fokus..fokus..fokus!!fokus..huhuhu..i  need  you badly!






Friday, January 13, 2012

lollipOp..

hai..semalam tgh lepak-lepak dengan ma babes pida & yatt pas makan malam..cerita punya cerita, abes trkuar suma creta zaman doulu2.padahal takdalah doulu2 sgt pun.ehem2..

kejadiannya 7 tahun lepas ( oh God, tuanya aku rasa..huhu )
well..dlu masa skola menengah, aku ada bestfriend dua org. Form 3 masa tu..pida,aku n aisyah..means pida,aminah & aisyah..ok, skarang ne kamu tau la aku tgh study d ukm kan, c pida plak sua jd wanita bekerjaya skarang n aisyah study jugak,d Russia tgh amik medic..rsnya dea cma blek Malaysia tym summer or winter..not so sure la plak sbb da agak lama tak jumpa dea, aku cuti dea study, dea cuti ak study.payah..

alkisahnya bermula masa kami form 3..mcm2 kejadian berlaku sebenarnya time tu..haha..cma tu laa..klu aku creta dr awal,entry ne bleh buat novel rasanya.so,aku amik part LOLLIPOP ja..hehe..satu hari ne Aisyah & familinya pegi holiday d kL, tinggallah aku dgn c pida abeskan cuti d tWu brdua..sob..sob..sedih juakla.selalunya bertiga tp skrg tggl berdua.cett..pdhal brapa ari jak pon dea p sn.pastu, bila dea dah blek from holiday, dgn excitednya dea bgtau ktaorg....
'weyh..ak ada belikan kamu something..mesti kamu suka..'



aku pon mula la berangan-angan..apala yg dea bwkan ne..hehe..ntah2 snowball..xpon teddy..keychain kali yaa..
excitednya..so, d sebabkan rs excited yg membuak-buak tu..ak pegi skola ari ptama pas cti tu awal gilaa..haha.... semata2 mau tau apa yg dea bwkn..c pida jan ckplah,tiap ari mmg awal pg skola maklumlah dea naik bas skola so dea la champion antara kmi bertiga.


as usual, kaki melangkah laju2 ke port besa. ak tgk c aisyah sda trsengih2 dr jauh..'apa..apa..apa..mn..mn..mn..' e2lah yg kuar dr mulut.haha..dgn harapan+angan2 tggi melangit..dea kuarkan dr beg.. l O l i p O p..rainbow gitu..




* yang ini hiasan semata-mata ok, tak jumpa la pic lolipop rainbow yg cantek. Suma jelek.haha


sedih jugakla..huhu..tak seperti yg ku jangka.. but its ok, sebab aisyah mmg mcm tu.she's not practically romantic..she just cute.ko takkan terjangka apa yg dea pikir dude.hehe.so,ok..ak amik+terima dgn redha lolipop comel tu. besar gedabak.cmana aku nak hbskan pon aku tak tau.n pida pun dapat adiah yg sama.bleh plak aku demand kata 'apsal ko nda bagi yg bentuk lof2 tu,bulat ndak cntek'..smbil muncungkan bibir..  
lof2 means love..take note ok..so she replied, 'jeleknya yg lof2 tu..cntek lagi bulat2 gini isy'.. yala2..bersyukur sua ne..


so..kami pon bkakla lolipop tu.u know what,di skola masa tu lolipop is 'haram' utk d mkn d kawasan skola sebab cikgu kta, cikgula yg ckp.. plastiknya brsepah2 sama jugak dgn batang gula-gula lolipop tu.tp..ada kami kisah.tetap gak buat,lg cikgu larang, lg la kami buat.hehe
ok,saiz lolipop tu besar kan..n kmi pun bukannya jenis yang makan gula-gula sgt.apa yg kami buat is sebelum waktu kelas bermula,jelir lidah jilat2 lolipop tu.haha..pastu bila cikgu dah datang, ktaorg amik plastik pembalutnya yg kmi xbuang tu then balut blek, bkak blek n jilat lg sbelum guru subjek laen masuk plak.:DD ..selekeh kan.thats we are exactly!n u know what,we keep that thing for three days in our pencil box! sumpah xda sapa-sapa berani sentuh pencil box tu sebab ada lolipop brusia berhari2 dlm tuh. yurkss!!so,kpd adek2 yg xmau pensil/pemadam or pembarisnya d kebas ole member-member.try la buat apa yg akak2 buat ep.haha.n hobiku is kacau budak2,sapa yg ak jumpa aku hulur lolipop basi tu.. ' mau? ' ..hahaha.sbar ja la.and suma kenkwn n cikgu dah masak dgn perangai kami bertiga.spesies lain dr yg lain.but dun worry, after three days,aku & pida buang lolipop tu. Aisyah pulak..dea simpan utk bebrapa hari lagi. haiya..hampir seminggu jugakla n color lolipop tu dah luntur.hahaha.. pembalutnya dah lekat mati,xble bkak dude.. saliva c aisyah ada unsur-unsur gam UHU.. wakwakwakwak..aku rasa itulah keja paling selekeh penah aku buat selama hidup ne.hehe


memori tu buat ak, pida n yatt gelak xhengat dunia.lagak macam org xpnah jmpa lolipop..we being bestfriend till now.cuma tu la, dah jarang sgt jumpa Aisyah.contact dea cma via fB. ktaorg study d skola yg sama till form 5. aku amik form 6 after SPM, pida keja n aisyah ujung tahun 2006,ms tu kami form 4,dea dah berhijrah pg United Kingdom wif her family. so tinggal aku dgn pida la.byk lagi benda-benda pelik kami pnah buat but malas pulak aku nak cerita panjang2.haha..yg paling kelakar,dikejar anjing masa ponteng kelas..baru tau kan.nsb baek aku lari laju2 tym tu,klu x mmg merana la jawabnya.


 s e k i a n

Tuesday, January 10, 2012

sOalnya hAti








hai suma..hehe.rajin plak ak update blog tym2 exam ne kan..mybe sbb stress sket.xpa2..jan layan sgt stress tu..buat penat otak jak.baik aku buat apa2 yg patut utk releasekan tekanan perasaan yg menyinggah tu..hurmm..what i want to say is, i want my life back.thats all.xtau apa yg aku merepek ne tp itulah luahan perasaan yg aku rs aku dah pendam agak lama jgk..xdalah lama mn pun.haha.just sejak kebelakangan ne.




cepatlah ms brjalan..aku mau blek rumah.want to fix everything..just do it..ari ne aku kuar dgn sorg kwn aku n he knows that something happen to me.he said that i've changed already,not a bit but much!dengan muka innocent d buat2 aku tny dea..'yaka dude?aku rs besa jak pon..'..he stare at me and said its about heart..T_T..how do u know.....fine,ko mmg terer.soal hati n perasaan.yup2.okay,itu jak aku mau ckp sbb aku bkn jenis yg pandai sgt meluah apa yg ada dlm hati or aku pikir.wish me luck for exam ok. kepada engkau kwnku,thnx sbb basuh aku utk sejam lebih.i'll think about it.insya Allah. ko mmg hebatlah sbb dpt bc aku.segala nasihat tu aku engat babe.dun worry.i'll try.kbaii..

Monday, January 9, 2012

spell it wEll

ehm2..since tiga bulan lepas,bila aku lalu satu kawasan ne, xkiralah dgn kwn2 or single2..aku mesti pandang satu bunting ne..yg trgantung megah promote sal satu program yg mmg best jgkla tp aku xdapat join program tu atas sebab-sebab tertentu.apa yang ak nak ketengahkan di sini ialah..( ceh..mcm ahli forum perdana punya bait2 plak )..satu kesilapan yg mmg xbleh d maafkan jugaklah. jom tgk..






.
*  MASJID putarajaya..

adeh..yg ne pun boleh salah n im not sure if they notice it or not..bukan niat nk mengaibkan sesapa tp baek jdkan as pengajaran kan memandangkan nmpak mcm xda bnda tp sbnarnya agak memalukan jgk dude..xkanlah yg buat bunting ne xprasan lgsg..isy3..hairan sungguh.

yg lg kelakarnya, sepjg ak lalu kwsn ne dgn kenkwn aku, selama bebrapa bulan ne,aku xpnah xtunjuk ke arah bunting ne..bila ak dah tunjuk, honestly laa aku mmg gelak..gelak sakan..n yg hairannya..ak sorang ja yg gelak..xpalah,mybe kenkwn aku rs bnda ne xlucu. but bebrapa ari lepas,utk ntah ke brapa kalinya ak lalu dgn sorg kwn aku,still jgk ak tunjuk n kali ne ak xtrus gelak,ak tny dea 'mcmnlah ble silap eja'..n kwn ak tu pon tny,'mana?'..owh man..br la ak sedar,diorg xprasan lgsg wrong spell tu.. adess..patutlah aku slalu gelak sorg.when i show it to her,then she laugh at last..after 3 months i laugh at the same thing.@_@..mood ak totally hilang la..pas tiga bulan br sedar??dah brapa kali lalu situ..haiya..dgn rs kecewa yg tebal plus kemurungan..ak pon melangkah longlai pulang ke kolej..mekasih..

Sunday, January 8, 2012

homesick is nOt my choice..

homesick?mestilah ada..even skit..cnfrm ada kan. dahla rumaku jauh d Sabah sn.seberang laut China Selatan yaww..berenang kuak lentang ebat cmn skalipun tetap jgk xsmpai2..haha..ehm2.. bila homesick..kwn-kwnla yg jd penawarnya tau..esp yg rapat dgn aku.so xdalah aku engat rumah sgt. lupa-lupa engat gitu.hehe..well..besties d UKM..





* pika n siti..esp sepnjg sem dua ms tahun satu.


mmg rapat dgn diorg..pegi lepak sesama,study sesama..pdhal kos lain2..aku ekonomi,pika ms tu architecture,siti food nutrition,ijat genetik n keroll..( ak xengat..abesla..jan bc entry ne keroll..plez..xpsl2 ko majuk ngn ak.hehe )yg pasti fak dea sains n teknologi..hehehe..ehm2.. alkisahny ntah mcmn ble jd kamcing mybe sbb kami united in aminian sniper, kelab fotografi kolej aku.kebetulan siti rapat dgn pika, owez lepak dgn diorg d studio, almost all the time. aku plak tggu ada angin taufan ribut kencang barulah aku pegi lepak.klu x mmg brkurung dlm bilik hadap facebook n tutor ja la.bila dah skali join diorg,best plak.xla aku rs bosan tahap mahadewa langit ketujuh..bleh katakan tiap ari jgakla ak naik studio spjg mggu final exam sem dua tu.klu x d studio,kmi g ptsl,klu x kmi pg mcD..lepak since kul 12/1 pg cmtu smpailah kul7 pg.gigih kan..bkn gigih study,tp gigih lepak.ms tu ak study xsmpai 50% pon..yg byk aku buat is on9,gossip n gelak2..haiya... myn..myn..tym exam jgk br ko nak memain.isy3. tp bestlah sbb hbskan ms dgn kenkwn sekepala kan..xdalah aku tension sgt hadap paper exam.. plg2 pon tension sbb xble jawab.hahahaha.:D kiddin.gila apa xble jwb,nt xda mrkah..well pas sem dua abes..siti blek..aku,pika,kerol stay sbb aku short sem time tu,diorang plak trlibat dgn redaksi jgk sm mcm aku,so stay la jwbny..tp aku ada kelas..hari2 plak tu..mcm bkn short sem.so..ms tu mmg lekat ngn genk2 lama jgk mcm nat..cik lily..yatt..sue..far..Qis
..awien..zati,nurra n ma exrumate, shaa..xda sbb diorg dah blek ruma..xda shortsem.mcm tu jgk dgn Dhiah..so tinggallah aku dgn diorg..tp yg bestny....


 will be continue. . . . .