JellyPages.com

Saturday, December 22, 2012

Kenapa Harus Memilih...

     Assalamualaikum w.b.t..Hai semorang. Harap kamu suma sihat-sihat belaka. Entry yg aku nak bualkan ari ne adalah tentang pilihan yg terlalu banyak. Aku yakin benda ne mesti pernah menimpa & terjadi pada semua orang kan, termasuklah korang yg selalu baca entry aku.haha. Persoalannya di sini, adakah jugak orang yg berminat tuk baca blogku ne?haha..


      Seperti yg kita sedia maklum, Allah s.w.t akan menguji setiap makhluknya dengan pelbagai cara. Termasuklah, dengan cara pada satu tahap tu, dimana kita harus membuat pilihan. Allah memberi kita peluang untuk membuat keputusan yg sewajarnya kita ambil. Tak kira sama ada demi masa depan yg cerah ataupun malap. Sama ada tepat ataupun tidak. Apa yg ingin aku tekankan ialah, apa yg sedang aku hadapi kali ne sememangnya adalah terlalu berat.



     Sampaikan pada satu masa tu, aku rasa macam dah nak berputus asa. Aku dah tak boleh berfikir dah sebab tak tahu nak buat apa. Kalau aku buat pilihan, adakah keputusan yg aku buat tu baek utk masa depanku, atau mungkin pilihan yg aku buat tu adalah salah dan akan menyebabkan aku merana suatu hari nanti. Ataupun pilihan yg aku buat tu, aku akan kesali sampai bila-bila. Inilah ujian terberat yg pernah aku rasa. Apa2pun tekanan yg aku terima selama ne, aku dapat lalui & atasi secara rasional. Tapi yg ne, ntahlah. Rasa nak tidur jak, pastu xyah bangun-bangun dah. 


     Semua orang inginkan yg terbaek dalam hidup mereka. Termasuklah aku. Sapa xmau yg terbaek derr. Cuma kadang-kadang, kita tak tahu sapa yg terbaek utk kita, apa yg terbaek utk kita, dan keputusan apa yg terbaek tuk kita buat. Sumpah aku confuse. Aku tak pernah confuse sampai tahap macam ne. Ntahlah.huhuhu. Stress tau. Apa aku nak buat ne. Takda sapa boleh tolong aku melainkan diri sendiri. Bila hati cekal tetapkan satu pendirian & keputusan, masa tuhla datang ujian bertimpa-timpa. Ya Allah, janganlah uji aku sampai tahap macam ne. Aku tak rasa aku mampu.


     It seems like dalam satu keadaan, di mana bila hati sudah tetap pada yang satu, kemudian tiba-tiba datang bermacam pilihan. Ada yang sangat memahami, ada yg sanggup tuk lakukan apa saja, ada jugak yg tahu apa aku perlukan, ada yg sama level dengan apa yg aku nak  & ada yg sedia utk apa-apa keadaan. Ohmai..Ohmai..what should i do. Aku kena balik ke pokok pangkalnya. I need my home right now. Nak tenangkan hati & perasaan. Makin hari, dugaan ne semakin berat. Sekuat mana pun aku, aku tetap seorang perempuan yg berhati lembut. 


     Lemas bila hidup dalam keadaan macam ne. Sakit kepala asyik berfikir tentang benda yg sama tapi takda penghujungnya. Hari-hari kejadian yg sama berulang. Keliru..keliru..dan keliru... Aku rasa semua pilihan yg ada adalah yg terbaek. Tak lebih, tak kurang. Cuma aku yg rapuh, mudah tergugat benteng pendirian aku bina sejak beberapa bulan yg lepas. Bantulah hamba-Mu ini ya Allah. Aku penat, tersangatlah letih dengan semua ne.huhuhuhu...


     Tunjukkan aku jalan yg lurus. Bimbinglah aku. Berikan aku hidayah & kekuatan utk hadapi ujian-Mu ne ya Allah. Subhanallah. Aku cuma insan biasa yg ada banyak kekurangan & kelemahan. Tak lebih dari itu. Cubalah faham akan situasiku wahai orang-orang di sekelilingku. Berhentilah buat aku rimas & keliru. Jangan berikan aku apa-apa yg aku xperlukan dalam hidup ne. Aku sudah cukup bahagia dengan apa yg aku miliki sekarang. Jangan bagi aku pilihan yg bukan milikku..huhu..







       

Tuesday, December 18, 2012

Presentation Terakhir...

     Assalamualaikum w.b.t semua.. Semoga sihat walafiat sentiasa. Hari ne aku nak update entry pasal pembentangan akhirku sepanjang bergelar pelajar di Universiti Kebangsaan Malaysia.hehe. Habis dah, in shaa Allah, kalau takda halangan pasne takda dah. Last subject yg kena buat presentation ialah Pendidikan & Masyarakat, iaitu subjek pilihan bebas (PB). Sedih jugak senanya. Aku dah nak habis dah. Sobss.. Tinggal final exam & thesis jak lagi.

     For the very first time, aku bersungguh-sungguh buat assignment. And yg peliknya, untuk subjek PB. Tuk subjek major atau fakulti aku tak berapa nak sungguh-sungguh pulak.haha. Bukan apa, lecturer and prof2 kat FEP tak heran dengan gambar2, video atau slide yg canggih-canggih. Dea tak pandang semua tuh. Buat penat jak buat, buang masa, isi kandungan jugak yg jadi keutamaan. So, bila lecturer subjek PB suh buat assigment sal ICT yg kena ada video bagai. Semangatlah aku.hehe.

     Kira-kira dua bulan lepas, lecturer agihkan tajuk tuk suma orang dalam kelas. Yang dahsyatnya esainmen kali ne, kena buat tinjauan di seluruh Mesia. Aku dah nervous gila dah dengan geng2 aku. Takut dapat negeri yang susah nak pergi. Alih-alih, aku dan team aku dapat negeri Perlis.huhu. Habislah, mana aku nak cari link kat Perlis. Takda saudara kat sana, kawan-kawan rapat pon takda, kawan besa ramailah. Seriously stress fikir cemana nak buat. Finally, aku dapat idea tuk tukar tajuk dengan kumpulan laen. 

     Dengan semangat berkobar-kobar, aku tulis sepucuk nota..sepucuk?haha. Pehliss la Myn. Aku tulis nota kaki, bajet2 ushar sorang tuh. Takdalah, aku tanya diorang, diorang nak tukar tajuk or tak dengan aku. Aku nak buat kajian lapangan di Sabah, my hometown, tak nak buat kat Perlis sebab aku tak tau celah mana aku nak kaji.huhu. And the best part is diorang setuju nak tukar tajuk dengan aku. Aku & geng kemain lagi happynya. Alhamdulillah. Senang der aku nak buat. Ada ramai link. Adakah istilah ramai link myn?haha.

     Dengan ini, rasmilah bahawasanya kena buat kajian lapangan di Sabah. Kena cari responden, kena decide kawasan pedalaman mana nak buat kajian. Kan Sabah tu luas, ada banyak tempat. Tinggal pilih jak. Memandangkan tajuk esainmen tajuk berkaitan ICT, aku pon semangat buat video teaser sal org pedalaman yg baru nak jumpa tnet. Dalam masa yg sama masukkan sekali gambar-gambar di kawasan pedalaman Sabah. Excited.

     And finally, sampai masa tuk present, kitaorg dah ready walaupun sepanjang proses membuat esainmen ne ada macam-macam dugaan & cabaran. Honestly, takdalah vogue sangat tapi bolehla. Ne presentation terakhir aku di semester akhir der, kenalah semangat sikit..hehe. 






ne pic team PB aku




dari kiri, Nani, Sheren, aku & Dhiah.. klu berminat kt
diorg oppss..diorg dah ada yg punya.hehe




biru uollss..




Sheren, her bf study d Aussie




Nani, her bf was my junior d sekolah.hehe
xsangka gak senanya..org selangor dengan sabahan




Dhiah..her bf was my friend, 
after she introduce him to me lahh.hehe


     Aku?hehe. Takda bf, tapi in shaa Allah, i'll have a future husband. MFH, MrFutureHusband.. I'll waiting for him. So, pray for me uollss..need to improve myself first then i can be the best for him. Aamiinn. ^^





ulat bukulah kekononnya..hahaha








Friday, December 14, 2012

Hidup Tak Selalu Indah..

     Assalamualaikum w.b.t.. Hai semorang, dah seminggu lebih aku tak update blog kan. Semoga semua sihat walafiat hendaknya. Aaminn.. Malam ne aku nak cakap pasal hidup kita yg sememangnya tak selalu indah. Subtopik tuk tajuk hari ne ialah konsep memberi & menerima dalam sesuatu perhubungan. Ceh, ayat thesis.hahaha. Hubungan tu tak kiralah sama ada di antara kita dengan keluarga, dengan kawan-kawan, ataupun dengan orang teristimewa dalam hidup kita. 

    Tapi sebenarnya, aku nak tekankan konsep ne lebih kepada dalam hubungan persahabatan. Sejujurnya, aku memang sangat sayangkan kawan-kawan aku. Sebab dioranglah satu-satunya dikira yg paling dekat, lagi-lagi sepanjang aku study d uKm berbanding family yg jauh. I've try my best to be a very good friend to others. Tak kiralah sapa, as long as diorang masih perlukan aku, and dalam masa yg sama, aku juga perlukan diorang.

     Seperti yg semua orang tahu, peribadi kita d cerminkan oleh kawan-kawan d sekeliling. Tak kiralah sama ada kawan-kawan kita tuh terlebih baik, sederhana baik, ataupun kurang baik. Macamana diorang, macam tu la kita. Persahabatan tu yg mencorakkan personaliti seseorang individu. Mesti semua tertanya-tanya, apa kaitan benda yg aku bebel ne dengan hidup tak selalu indah kan.. Meh sini aku jelaskan dengan lebih lanjut lagi. 

     Honestly, aku rasa tahun 2012 ne la tahun paling mencabar setakat ne dalam hidupku. Aku kehilangan banyak benda dan dalam masa yg sama juga, aku dapat tahu kebenaran yg sangat menyakitkan. Kali ne aku betul-betul rasa macamana keadaannya bila apa yg kita beri selama ne tak pernah dihargai walau seinci pun. Orang selalu cakap, perkara paling menyakitkan yg biasa terjadi ialah bila kita kehilangan orang yg kita sayang. Yes, yg tu aku akui. Tapi lagi menyakitkan bila kita kehilangan orang yg kita sayangi sebab kita sendiri yg buang orang tu dari hidup kita. Bukan atas sebab lain.Kita buat kerana terpaksa, sebab tak mahu d kecewakan lagi.

     Bunyi macam kejam jak Myn. Maybe bagi sesetengah orang, apa yg aku buat ne sangat kejam & tak berhati perut, tapi aku buat macam ne ada sebabnya. Apa yg aku rasa baru-baru ne, sangatlah menyakitkan. Selama ne, aku rasa hidupku sudah cukup bahagia sebab d kelilingi oleh kawan yg sangat aku percayai & menganggap diorang semua paham plus terima aku seadanya sepertimana aku terima diorang. Aku rasa, apapun rintangan & cabaran sepanjang menuntut ilmu d perantauan mampu aku hadapi dengan adanya diorang.

     Bila kita terlalu yakin & terlalu sayang, inilah jadinya. Walaupun hal yg berlaku adalah sekecil kuman atau bakteria (pada anggapan orang lain), ia boleh memberi kesan yg sangat mendalam. Tak, actually bagi aku hal ne cukup besar. Orang lain takkan paham perasaanku sebab aku yg laluinya. Punca aku jadi down sebegini cuma satu sebabnya, iaitu, persahabatan yg aku jalinkan selama ini adalah atas dasar keikhlasan. Aku dah cuba memberi semampu yg mungkin walaupun aku tahu yg aku takkan terima sama banyak macam yg aku berikan. 

     Ini bukan soal terlalu baek, tapi disebabkan kasih sayang terhadap kawan-kawan yg memang tak berbelah bagi. Bila berkawan, aku memang akan berusaha utk melakukan yg terbaik supaya kawan-kawan d sekeliling gembira & berasa d hargai. Bila tengok diorg gembira, itu sudah cukup utk memuaskan hati sendiri. Akhirnya, sakit yg aku dapat. Its really hurt when someone which is you love and take care the most betrayed you by do something which is too ridiculous. Di mana aku tak terfikir langsung yg dea akan cakap & buat begitu pada aku yg d anggapnya sebagai sahabat. Aku tak tahu apa maksud 'sahabat' pada dea. At least please ask me & dont make ur own assumption. 

    Seseorang yg cukup aku percayai, sangat aku fahami, yg sentiasa buat aku risau dengan keadaannya setiap hari & buat aku gigih berfikir tentang cara utk buat dea happy selalu telah buat aku terluka. Its not about forgive, but its about forget. Alangkah bestnya if aku tak tahu kebenaran. Biarlah orang cakap or anggap aku d perbodohkan semata-mata, as long as aku tak sakit bila tahu kebenarannya. 

    Aku bukanlah seorang yang sempurna. Aku tak nafikan aku juga banyak buat kesilapan & banyak kelemahan. Tapi, tak bermaksud aku boleh d perlakukan sewenang-wenangnya. Terus terang aku cakap, aku tak tahu d mana silapku sampai hal begini boleh terjadi. I cant think. Down & sangat sedih. Now im realized theres so much i dont know bout them. First thing first, when they say something which is cant be accepted. Second, when they forget what they've done before & third, when theres no seriousness in apologizing. 

    Kini, barulah aku sedar akan kebenaran d sebalik penyataan "give & take should be balance, otherwise u'll be suffer". Thats the point actually. Aku bagi peluang pada orang lain utk perlekehkan diriku, biar diorang pijak kepala hingga respect tu dah hampir tak ada, privacyku d perkotak-katikkan. And now barulah aku sedar, bila keadaan sudah terlambat, bila nasi sudah menjadi bubur. However, aku tak menyesal pon sebab aku boleh jadikan ini sebagai pengajaran d masa depan agar tak silap memilih kawan. Dalam masa yg sama, takkan pernah buat expectation yg terlalu tinggi lagi sampaikan aku yg terluka sendiri.

    Sedihnya bukan kepalang. Hilang selera makan berhari-hari. Nasiblah perut pandai lapar, if rasa lapar tu tak wujud, aku rasa mungkin aku dah off sebab tak makan. Its really disappointed you know. Im really upset. And now, theres no turn back, i'll keep it as a memory. Sustained the sweetness and throw away the bitter. I'll live happily ever after, I can do it. Aaminn..












     

    

Wednesday, December 5, 2012

Hobi Prof FEP

     Assalamualaikum wbt...Hai semorang. Once again..update entry..hehe. Well, hari ne sepatutnya jadi hari yg agak busy untuk aku, tapi memandangkan aku tak pegi kelas ganti pepagi buta tadi plus kelas kul 11 plak tetiba cancel, maka aku jadi xbusy mana pon.hehe. So, hari ne jadi hari berthesis.

     Okayy, sepanjang pukul 2.30 sampailah pukul 5 petang tadi aku duk di Pusat Sumber FEP semata-mata untuk finish-up bab 2 tesis. And my job was done. Yeee.. Then aku pon rajinkan diri pegi bilik Prof. Madya Ahmad Yusof, nak tanya dea bila free sebab aku 'xsabar' nak buat spesifikasi model. Ohmaii. Part yg paling susah..ever...dalam proses membuat thesis. Masa aku terjah dea tu, dea tengah syok hadap youtube, dengar ceramah agama. haha. Mula-mula, aku syak dea hadap ceramah UAI, tapi bukan. Tak tahu ustaz apa. Aku tak kenal. 

     Aku pon tanyalah, kalau nak buat kajian lepas tuh, aku kena cari jurnal rujukan yg buat kajian atas pembolehubah yg sama macam aku buat jugak ka ataupon xyah. Then Prof cakap tak semestinya, kalau laen lagi bagus. Aku pon tersenyum bangga kejap tapi aku baru tersedar, if aku orang pertama yg buat, maknanya sejuta kali lebih susah ! huwarrrggggggghhhhh.. Prof kata xpa, dea kan ada. Yes Prof, anda ada bersama saya, akan tetapi saya yg akan membuat analisis data semua tuh, bukan anda, anda cuma akan menilai. huhu.

     
     Think positive Myn, thesis kau boleh siap sem ne jugak. Trust yourself. Yeah ! I can do it babe ! Then pastu, aku pon tanya dea lagi, bila agknya dea free tuk buat spesifikasi model tu. Dea tak jawab langsung soalan aku . Dea cuma cakap nak buat sekarang pon boleh. Masa tuh dah pukul 5 lebih, ohmaii. Dasyatnya Prof ne. Aku xready apa2 lagi ne haa. Jadual pon aku tak buat lagi, yes data suma dah ada tapi aku tak kuarkan lagi. Aku betul-betul terkejut. Agaknya hobi Prof is buat spesifikasi model. Dea plak yg excited nak buat. Aku pon bagi alasan ada lagi data yg tertinggal, esok-esok saya datang lagi ya Prof.hehe. Saya balek dulu.


     Sebelum aku lupa, aku nak ceta gak. Masa otw g kelas kul 11 yg lecturer tetiba cancel tu, aku hampir-hampir di langgar oleh sebuah motor 500cc. Hisy, aku geram betul. Masa tuh aku tengah berjalan depan fak. And tiba-tiba motor tuh kuar dari kawasan park keta lecturer FEP. Honestly aku terkejut giloss and engatkan akulah yg salah, tapi bila aku tersedar, aku berdiri atas petak kuning, which is petak park keta di kawasan tu. Menyirap darah aku rasanya. Hello, motor jak pon, bukannya keta kebal, apsal lahh ko guna space luas sangat sampai masuk ke area parking keta. 


     Kalau kau langgar aku macamana?  Aku tak grad lagi ne, tak balas jasa mak bapak aku lagi, xyah jauh-jauh dulu Myn, thesis aku tak siap lagi, tempat praktikal aku tak dapat lagi, pas dah grad aku tak fikir lagi kat mana aku nak keja. Geram tau. Mentang-mentanglah motor besar gedabak, sukati jak ikut laluan mana. Yang paling tak boleh blah, senyum kat aku. Tak mintak maaf pon. Geramnya lahh!! Disebabkan perasaan terkejut yg membuak-buak, aku tak sempat pon tengok no.flat motor tuh. Takpa, next week aku g cari kau di hari & waktu yg sama. Nak sangat tau sapa orangnya yg berani betul mengancam keselamatan pelajar macam aku ne. Sekali tengok hensem. kahkahkahkah..tak jadi plak aku nak marah nanti, paling2 malu sendiri pastu blah. Xpalah derr. Aku xdendam. Aku halalkan jelah. =.=


     Sebelum menamatkan catatanku pada kali ini.hehe. Aku nak share something. Actually, before ne aku xminat pon dengan jaket macam ne. Tapi bila aku try kat Romp arituh, masa aku g Midvalley dengan Coursemate aku, saja-saja nak trylahh kononnya, aku pon terjatuh hati dengan jaket ne. Free size & sangat padan dengan aku sebab saiznya yg agak kecil. Sayangnya aku tak beli sebab aku dah plan perbelanjaan tuk bulan tu..dan..jaket ne memang kompemlah takda dalam list. Pastu, bila aku g usha balek, dah xda. sob..sob.. Bagi aku jaket ne cantek. Dont know why, padahal besa-besa jak pong. Kaler pon hijau rumput semacam. Nasib baek sempat snap pic, so, dapatlah aku abadikan sebagai kenang-kenangan. T_T





ROMP

Saturday, December 1, 2012

Fear Factor

      Assalamualaikum wbt.. Hai semorang. Semoga sihat-sihat sahaja hendaknya. Jom kita posa sunat minggu depan.hehe. As usual, posa sunat pada ari Isnin & Khamis. Kalau korang rasa larat, posa seminggu terus. Bak kata someone kat aku. Ehm2.. Senanya aku update entry sebab nak story sal presentation semalam tuk subjek Ekonomi Buruh. Subjek ne one of my major subject. 


    Mesti korang pelik kan, apa kaitan tajuk fear factor dengan presentation. Actually, presentation tuk eko buruh adalah yg paling menakutkan sekali sepanjang pengajianku di uKm tercinta. Why Myn ? Why ? Sebab utamanya ialah Prof aku, Prof Zul, di mana wajahnya seiras tapi tak serupa dengan Nasir Bilal Khan tu, adalah seorang pensyarah yg sangat menakutkan. Dea menakutkan bukan sebab dea garang atau panas baran. Tapi banyak soal. And  hampir semua soalan yg selalu dea tanya masa kuliah, aku dengan semua classmateku tak dapat jawab. 


     Aku risau kalau-kalau dea banyak tanya semasa aku, Lizza & Florand membentang. Macam yg kami jangka, dea memang tanya pon. And tak tahu nak jawab apa sebab dah terlalu risau plus memang kami takda jawapan untuk soalannya tuh. Prof..Prof..orangnya serius lawak sebab selalu menyindir via contoh yg dea kaitkan masa belajar. Especially bila kami dah hilang tumpuan dalam kelas. Dea memang one of the best lecturer i ever had.


    Honestly aku memang ada request ngan Ernie & Teha tuk support kami masa presentation tu. Siap komen kat fB kekonon aku nak diorang bawak banner atau sepanduk. Tapi..itu cuma sekadar memain. Bukan betul-betul. Yg sadisnya, diorang buat betul-betul. And itu sangat mengganggu tau.haha. Tengah syok membentang, dua-dua sekali angkat kertas tuh dengan senyuman sinis lebar sampai ke telinga. Aku pantang bila diorang dah start buat keja-keja gini. Memang tak menahan, situ jugak aku dgn Lizza gelak. 


     Taulah yg Prof hadap kami kat depan. Kemain lagi korang dua orang buat onar kat belakang Prof. Walaupon macam tuh, serius aku terharu.hehe. Ada jugak kenangan. Siaplah korang, aku buat lagi special & mantap bila sampai giliran kamu nanti.hehehe. Masa present tuh aku tak dapat snap pic diorang berdua tgh gigih mengangkat sepanduk. Bila kuliah dah abes, pas aku & Lizza paksa barulah diorang mengalah.





omey kan ? haha..memang takda apalagi yg aku
nak dalam hidup ne selain dari kawan macam ne. They completed my life.


    

Monday, November 26, 2012

Student Life..

     Assalamualaikum w.b.t & the very good evening kawan-kawan. Masuk ne dah dua kali aku update blog untuk hari ini. haha. Bukan tak busy, sangat busy tapi tetap jugak nak update sebab stress hOii..sob..sob.. Stress gilaa hari ne. Tak tahu mana nak mula tapi tuhla, aku memang stress. hahaha.


     Aku akui, memang sem ne sangatlah berat. Empat subjek major ditambah dengan tesis. Makkaaiii.. Hari tuh aku decide xnak anggap susah, xnak stress sebab kena think positive. Akan tetapi akhirnya aku tewas jugak. Serius stress woo.. Ntah bapa banyak kali dah aku mensi pekataan stress. haha. Assignment berlambak. Pastu suma nak kena cari data and buat analisis data. Aku anti gilaa dengan analisis data bagai ne. Hisy. Apsal lahh suma prof nak aku buat analisis data. Suruhlah buat laen. Aigooo...

     
     Okayy, senanya petang tadi aku baru tahu secara official yg aku dah dilantik as Editor Pengurusan II untuk Sidang Redaksi MA'UKM ke 36. Berat derr. Aku tengok ada dah tercatat dalam surat suma tuh. Nampaknya habislah no.fon ku bersepah sana sini atas urusan rasmi. Tapi xpa, manatau no.fon ku sampai ke tangan menteri.hikhik.. Ada gak job sikit. kewkewkew..


     Petang tadi aku kena g hantar esainmen, tapi prof xda kat pejabat so aku hantar g pusat ekonomi. Tu baru satu, ada empat lagi tak settle. Part hantar memang da settle derr, tapi yg tak bestnya kena present. Slide tak buat lagi ne. Esainmen pB lagi satu hal, nak video, pic bagai. Haiz, kalau takat nak video dari youtube aku tak kisah, lebih 10 aku sorong kat lecturer. Ini, dea nak video dari skola pedalaman d Sabah. huhu.. help..help..seriously help..!


     Dah puas membebel sal esainmen. Aku nak cakap sal Redaksi lak. Aku puas hati sebab tugasan pertama dari big boss berjaya aku buat. hehe. Banyak lagi aku kena belajar, macamana dengan flow dan sebagainya. Rabu ne 1st meeting, aku dah tempah tempat and dinner. Esok lusa aku tak tau apa pulak yang aku kena tempah. Apa-apa hal, aku akan usahakan yg terbaik. Bak kata Mr Boss baru, kena pandai bezakan antara peribadi dan keja. No prob dude. I know what to do.hehe. Pastu aku kena make list dengan sapa aku kena keja, dengan sapa aku kena deal. Aku bukan jenis yg serius time keja senanya, tapi sorang yg sangat suka main. Sumpah orang len akan fedup bila keja dengan aku. Tapi jangan risau, sebab keja aku siap. hehe


     Fuh, lega jugak sikit pas membebel serba sedikit d blog ne. Sebelum tu, aku nak tunjuk pic biskut dari Sri Lanka. Ni kira ole-ole kedua dari Sri Lanka. Biskut cokolett ala-ala Chipsmore, jangan salah paham, as usual, Chipsmore lagi sedap. Biskut ne halal. Jangan risau okey. ^^







Bila Rajinku Ada..

     Assalamualaikum w.b.t & selamat pagi uolls. Syukur alhamdulillah sebab pagi Isnin kali ne cuaca sangatlah awesome, cerah & sangatlah menenangkan. Kalau basuh baju, kompom kain kering sebab cuaca elok. Mesti tengahari nanti panas terik. haha. Takda aktiviti laen ka Myn ko nak cadangkan selain daripada basuh baju pagi-pagi ne. Okayy..okayy..kalau pegi joging dalam pukul 7 macam tu, mesti best. Semua peluh kuar. =.=


     Dulu, masa aku kecik-kecik, mak aku selalu bebel, selalu bagi nasihat & ajar aku dengan adik beradik yang lain tuk bangun awal pagi. Katanya, kalau kita rajin bangun awal pagi, insya Allah rezeki akan dipermudahkan. Mudah-mudahanlah kan. Lagi-lagi tuk pempuan macam aku, sepatutnya bangun awal-awal pagi, bukannya matahari dah tegak baru nak bangun. Kena tolong buat keja kemas ruma bagai, macam tuh la lebih kurang mak aku bebelkan. 


     Honestly, dulu aku rasa annoying gilaa bila mak aku bebel. And tipulah kalau masa tu tak susah nak bangun pagi. Liat oOo.. Tapi lama-lama, bila dah biasa, takda masalah dah. Jadi habit sampai sekarang. Even tidur lewat sekalipun, tetap gak bangun awal pagi. Pastu nanti dalam pukul 10 pagi macam tu aku mengantuk, lagi-lagi bila dalam kelas. Sabar jelah cikgu-cikgu masa zaman skola dulu hadap aku yg selalu tersengguk-sengguk. Dahlah duduk depan sekali, tak malu plak tidur kat situ jugak. Sekarang pon macam tu, bila dah pukul10.30 ke atas, mulalah aku hilang fokus and cari port tuk tidur dalam bilik kuliah. Sebab tuh kita selalu di nasihatkan tidur awal. Sekurang-kurangnya 6 jam..


     Tapi tak semestinya guwa bangun awal tiap hari derr. Ada jugak terlajak sampai ke pukul 9 and pukul 10 macam tu. Ne berlaku dalam minggu-minggu exam & minggu hantar esainmen. Tidur pukul 3 atau 4 pagi, memang gagahla derr kalau aku bangun awal. Kekonon gigih setadi atau beresainmen lah kan tidur lewat macam tu, padahal tweeting & facebooking memanjang jak kejaku. 


     Senanya, aku update entry awal-awal pagi ne bukan nak cerita sal bangun awal pagi. Dah lari topik ne. hehe. Aku nak share menu breakfastku & kawan-kawan d blok kesayangan kami ne. Konsep blok ne senanya macam rumah, ada bilik, ruang menonton tv, ruang dapur dimana ada pantri & peti sejuk plus mesin basuh yg kami beli sendiri. Mesin basuh tu kami beli by sharing is caring. Kat blok ne ada 16 orang semuanya. Memandangkan kami semua stay sini almost two years, maka dengan itu hubungan kami sangatlah akrab. Cehh..sweet gitu. 


     Apa-apa yang ada, semua kami share. So, bila rajinku datang, maka dengan itu, awal-awal pagi lagi aku dah sedia breakfast. Ikutlah apa yg ada. Macam hari ne, ada nasi lebih dari semalam, ada mini pau kat dalam peti sejuk plus, roti gardenia pon ada. Aku pon rajinkan dirilah g buat roti bakar, goreng nasik & kukus pau. Aku bukan apa, kesian kat kawan-kawan seblok yang ada exam sepanjang minggu ne. Awal pagi plak tu, mestilah kena take breakfast kan. Rajin sangat kau Myn, padahal esainmen belom siap. Anggap jelah aku tengah warm up sebelum mula mencari idea-idea bernas bagi menyiapkan esainmenku. 


     Sambil buat tu, mestilah aku sambil ngap kan. hahaha. Lapar derr awal-awal pagi ne. Lagi-lagi pas gigih perah otak semalam. Pastu demi esainmen tercinta, aku sanggup deactivate facebook tuk seminggu tau. Bukan apa, honestly, aku memang kaki online. Aku tak suka chat atau ym, tapi aku mesti online jugak. Bukak fB, bukak yahoo.. Hadap berita semasa ( coz nak tau update sal hutang negara ), hadap Beautifulnara gak.haha. Sebab kat BN ada banyak creta-creta sal artis. Picture diorang yg cantik-cantik belaka tu pon banyak. Aku kan suka tengok pempuan cantik. hehe.


     Once again, topik lari jauh menyimpang. Sebelum korang termuntah dengan karangan esei berjela-jela. Jom tengok pic menu sarapan pagi yg kami pernah usahakan selama ne. hakhak. Ayat DBP derr. Dewan Bahasa dan Pustaka sangat.




mini pau, isi dea yam. sedap oOo.. jenama First Choice. 
banyak d Giant.haha




roti bakar & mini pau tuk pagi ari ne. pic nasik goreng aku 
xsempat amik derr. simple jak kan. student life gitu.




mini pau kacang merah




nata de coco perisa mangga. bagus tuk usus derr. 





yang ne chipsmore..kejap ada kejap xda.haha

Sunday, November 25, 2012

Outing Geng Development..

     Assalamualaikum wbt.. Hai semorang. Once again, aku update entry. hehe. Semangat nak update setelah bertungkus lumus mengumpul gambar outing semalam yg bertempat di KFC Metropoint Kajang, Alamanda Putrajaya and Perantau Hill sebelum balik uKm.


   Okayy, sebenarnya ini outing budak major aku for the very first time. Ada ramai lagi tapi tak semua dapat join. So sad, tapi xpa. Bak kata Lizza, even tak sampai lima orang, kena pegi jugak. Kita dah final sem ok! Sem depan tak jumpa dah. Mari kita enjoy! 


    Actually, kak Mira yg cadangkan kuar ramai2 ne, sebaik sahaja kuliah subjek Ekonomi bandar & Wilayah habis hari tu. Masa tu kami makan d kiosk FEP ramai-ramai. Bersesak d bawah pondok yg sangat sempit. Akan tetapi, tidak mengapa, demi mengeratkan lagi silaturrahim antara kami, kami gagahi jugak.hehe. Ayat skema! Agak-agak DBP nak tak amik aku keja dengan diorang.. =_=


    Pada hari Jumaat, bersamaan 23 haribulan November 2012, pukul 2.30 petang, kami berkumpul di bus stop Amin depan FEP. Strategik kan bustop tu, terletak betul-betul di tengah2 antara fakultiku dan juga kolejku. hehe. Ehm2, aku lewat tiba d tempat yg dijanjikan sebab aku ada urusan d JPPel uKm + pejabat pos petang tu jugak. Aku kena tempah bilik HEP tuk meeting kali pertama Sidang Redaksi ke-36. Aik Myn, bukankah kau dah bersara. Kata Sidang ke-35 arituh last. No derr.. Aku join semula, terpaksa lupakan hasrat tersebut. Hal ini kerana aku kena join jugak.sob..sob.. Tak boleh nak kata apa dah.


    Setelah selesai berurusan, maka aku pun gerak ke sana. Kebetulan jumpa Daus yg tengah park keta d depan PTSL ( laluan wajibku ), aku pon naik ke keretanya selepas dea pelawa. Malu derr klu aku men naik jek tapi dea xpelawa. Kami pon g amik gadis2 ayu yg sedang menunggu d bus stop. Bila Din sudah sampai dengan ketanya, kami pon gerak ke Metropoint Kajang. Act, plan awal, kami suma nak men bowling di Metropoint, tapi plan lari sikit bila semua decide nak g tgk wayang sekali d Alamanda. Karoks wajiblah kenn..





happy..


    Aku dah text Ryan, suh dea g Metropoint dulu then kami pon gerak kesana. Sampai sana suma setuju nak makan kepsi. Aku memang xmakanlah sbb aku dah lunch. Senak perut derr. Maka dengan itu, aku beli cheezywedges dgn coleslaw sahaja. Tu pon payah aku nak habiskan. Selesai makan & snap-snap.. Lets GONE..hahaha..




Semua orang ada kecuali aku..









topik apa ntah..



    Sampai Alamanda, aku & Lizza pegi beli tiket muvie sementara yg laen pegi menunaikan kewajipan masing-masing. Pastu, kami g survey pulak Ampang Superbowl. Hari ne ari Jumaat tapi, penuh macam weekend. Cemana nak maen. Ceh.. Bila suma dah berkumpul, kami pon decide tuk berpecah sebelum g tengok wayang. Aku, Lizza, Teha, Kak Mira & Aida g karoks, Ernie, Ryan, Daus & Din g men bowling. Sebab klu buat sekali harung takut xsempat derr.










    Karoks sejam ? Huh. Kalau diikutkan memang tak cukup, tapi nak buat macamana kan. Aku xnak balek lewat. Esoknya banyak keja nak buat. By the way, its really awesome sebab dapat kuar dengan diorang. Sayang kamu semua ketat-ketat, sendat-sendat..hehe..

Saturday, November 24, 2012

L.R.H

      Assalamualaikum wbt..Hai semorang. Hope korang sihat walafiat sentiasa. Senanya malam ne aku tak free tapi still nak update entry. Pas buat 'girlstalk' dengan Lizza (my coursemate), tetiba rasa nak buat luahan rasa hati. Aku tak tahu nak cakap apa sebenarnya sebab aku bukanlah sorang yang senang nak cakap atau luahkan apa yang aku rasa dalam hati. Cet, ayat memualkanlah Myn, jiwang karatss. Tapi aku usahakan jugak tuk cakap.


     Perasaan ne satu perkara yang subjektif, payah nak di paham, payah nak dibincangkan, payah nak dispesifikasikan dan macam-macam payah lagilah. Tengok kan, laen yg aku nak sampaikan, laen pulak yg aku taip. Nampak sangat dah lari topik. Aku memang sorang yg tak pandai nak luahkan perasaan. Okayy, tarik nafas, hembus Myn. Tarik then hembus lagi. You should start with something yg boleh buat kau mula bercakap. 


    Honestly, sebagai manusia normal, lagi-lagi sebagai seorang perempuan yang berhati lembut, aku ada sayang, suka, minat dan yg sewaktu dengannya kepada someone yg bergelar lelaki. Mulanya i dont even care about him langsung. Tak pernah terlintas tuk jatuh suka, jatuh hati, atau jatuh tangga dengan dea, but who knows kan, Allah yang tentukan segalanya. He said something to me, then, it makes me opened my heart for him tanpa sedar. 


     Sekarang ne, even ada banyak dugaan, aku cuba jugak tuk tunggu dea, sebab dea dah buat aku berharap dengan dea. So...dear Mr crush, please dont hurt me. Tell me if you dont want me so i can move on. Theres too many  choices, but you're the one. Seriously. I'll wait for you. I know that am not good enough for u but i'll try to fix my self, I'll try my best...

     Ne jelah yg mampu aku luahkan.huhu. Okayy, tetiba rasa nak karoks and nyanyi lagu BCL . 






Gambar hiasan semata-mata.




  

       
    

Monday, November 12, 2012

Aku Dia Dan Tong Sampah sangat AwesOme!

  
       Assalamualaikum w.b.t.. Hye guys..i mean boys & girls.. Bukan hanya kepada kawan-kawan lelaki semata-mata. Tujuan saya up new entry pagi-pagi buta macam ne sebab nak share dengan semorang tentang telemovie aku, dia & tong sampah. Ok guys, actually aku tak pasti telemuvie ne published kat mana. Sama ada tv3, ntv7, tv9, astroria or else. Tetapi...I've found it from youtube. Sinopsisnya, serba sedikit yang aku boleh bagi...ehm2.. Mengisahkan tentang Sharnaz & Amir dimana masing-masing telah..dumped by their soulmate. hurmm.. 


     And yang menariknya, diorang terjumpa atau terserempak atau sebagainya di tong sampah yang terletak di kawasan perumahan diorang. Masa tuh masing-masing nak buang surat cinta tapi Sharnaz the only one yang masih ragu-ragu sama ada nak buang atau tak.. Baca sinopsis ne seems like stupid kan. Akan tetapi, disebabkan aku minat dengan Beto Khusyairi, maka dengan itu aku pon hadap telemovie ne sampai habis. Ehm2.. Beto so sweet okay.. Even sebenarnya ke'sweet'annya lebih menyerlah dalam movie Istanbul Im Coming..eh salah, Istanbul Aku datang ! Berbanding dalam this tele.


      Actually, cerita-cerita macam ni laa yang kita nak tengok zaman sekarang. Mengikuti arus globalisasi & trend cara hidup generasi masa kini ( perghh..ayat tak boleh blahh, skema lah! ). Tau jalan ceritanya sedikit sebanyak macam gol & gincu and Istanbul Aku Datang but tak adalah macam Cinta Vlog by Wawa Zainal & Aliff Aziz ( boleh klik if nak tengok ). Hampehh. Scene, outfit & latar dah superb cantik tapi jalan cerita..adoi..macam cerita budak-budak. 


    When we talk about Malay movie, payah sungguh nak jumpa yang betul-betul berkualiti kan. Apa yang jelas sangat sekarang ne, dah jadi trend bila cerita-cerita cinta kuar, mesti heronya sweet, romantik, jejaka idaman seantero dunia tahap gaban.. Wajib! Yes, totally memang best & sangat menghiburkan tapi itu telah menyebabkan ramai gadis-gadis di luar sana termasuklah aku, berangan untuk dapatkan soulmate sebegitu. Harapan palsu uolls... Jahat kan mereka? 


     So, berbalik kepada telemuvie aku dia & tong sampah, sangat awesome sebab cara pembawaan watak hero & heroin sangatlah berkesan. Menjadi gitu. Syok sangat menengoknya sampaikan aku rasa berat bila da nak abes. Cett. What woman want from a man actually ? And what man want from a woman ? Payah aku nak jawab sebab persoalan yang aku nak senanya is What woman want from their husband ? haha.. Barulah mengena. Dua persoalan penting tu agak terjawab jugaklah dalam telemovie ne. 


     If nak tahu jawapan yang aku maksudkan, sila klik video di bawah okayy.. We can predict the ending of this story but the best thing is about the script & their naturally in every single appearance. Selamat menonton ! XD





Aku Dia Dan Tong Sampah..

Friday, November 9, 2012

Tak Ternilai Harganya

     Assalamualaikum w.b.t.. Hai semorang. Selamat tengahari dan semoga diberkati Allah s.w.t sentiasa. Hari ni hari Jumaat bersamaan 9 haribulan November 2012. Bermulanya cuti pertengahan semester selama seminggu. Aku tak pegi mana-mana sebab nak study plus siapkan tesis selagi mampu. Tujuan aku up new entry bukan sebab nak cerita pasal cuti, tapi aku nak cerita sedikit sebanyak apa yang berlaku sepanjang minggu ni. 

     Bulan lepas, bersamaan 24 haribulan. Aku ada snap picture cover depan buku The Hobbit & jadikan gambar tu sebagai display picture di facebook. Honestly aku takda niat apapun melainkan suka-suka sebab aku ada letak caption di bawah ni. 

" sapa ada buku ne ? pinjam dlu. guwe gak mampu mau beli.hakhak.. " 

     And aku jadikan itu sebagai dp, sambil-sambil menampal trailer The Hobbit yang bakal keluar di wall laman muka bukuku. Tiba-tiba, minggu ni aku terima The Hobbit dari salah sorang coursemate di FEP. He give the malay version, atas alasan cintailah bahasa kita Myn, he give me the book. Sangat terkejut sebab tak sangka dea ambil serius dengan dp tu. Aku engatkan dea bagi pinjam, rupanya dea memang nak bagi kat aku. Thanx dude, really appreciate it at all. Dengan mata terkebil-kebil aku pulang ke kolej sambil memegang payung. Sebab masa otw balek tuh, uKm tengah hujan. Berhujan di uKm pada 5/11/12..





first book !


     Selang dua hari, someone want to give me a things. And once again tak sangka dalam beg ada The Hobbit English version with super duper gorgeous chocolate cake. It make my day. Walaupun aku terima suma tu almost malam, tapi betul-betul buat mood aku jadi lebih baik dari yang sebelumnya. hehe. Yang ni aku dapat pada 7/11/12. Means..aku dah terima dua buah buku yang sama but in different version.







kek coklat yang comel sama macam rasanya.


    
     Dua hari kemudian (9/11/12), aku gigihkan diri ke pejabat kolej tuk amik bungkusan atas nama aku via pos laju. From UTEM Melaka as writed on the paper. Okay, dua hari lepas kawan aku kat sana memang ada bagitau yang dea send barang untuk aku, dan barang tu dijangka sampai hari ni. Memandangkan aku ada banyak urusan, aku sekali harung pegi check either barang dah sampai or belum. Bila sampai kat ofis, lepas serah dokumen ke officer AMIN, aku pon check post list untuk student. Yeah! Nama aku ada. Aku suka terima barang via post ne. Tak tahu kenapa. hehe. And bila mokcik ofis tu serah kat aku, tak lain tak bukan dalam kepala hotak terus fikir, is it The Hobbit ?.. Ohmyyy....




nampak sangat buku kan ? hehe



     Thanx dude, really appreciated it. But with this, i have three story books with the same title. Untuk pastikan lagi yang ni betul-betul The Hobbit, aku pun cepat-cepat buka bungkusannya..





aku buka di depan pejabat dekan FEP sementara menunggu
untuk berurusan..




Alololo..sweet gak kawan aku ne. Teddy bear dude,
dalam hati ada taman..




dah agak dah..




ok, english version..tQ..



     Seriously i didnt expect for this. Thank you so much kepada semorang yang caring kat aku. Aku sangat gembira bila orang bagi buku, sesuai sangat sebab aku memang suka membaca. Lagi-lagi buku jenis macam ni. Sekarang, aku ada tiga buah buku yang sama. hehe. hepi..hepi..hepi..






THE HOBBIT by J.R.R TOLKIEN.
p/s : agak-agak pasne kalau aku post gambar rumah atau kereta idaman,
ada orang nak bagi tak ? hahaha..







Sunday, November 4, 2012

Cuti-cuti ke Pulau..

     Assalamualaikum w.b.t.. Hai semorang. Harap sihat walafiat lah hendaknya. Minggu depan dah masuk minggu midsem. Mesti ramai budak uKm yang ada exam termasuklah aku. Midterm aku hari Selasa depan bersamaan 6 haribulan November. Paper ada petang dan malam. Wish luck for me & please pray for me,ok. hehe. Thank you guys. Tanpa rakan-rakan semua, siapalah saya kan. hikhik..

     Rajin pulak aku menghupdate entry sepanjang minggu ne. Act, aku nak bagitau minggu hadapan, insya Allah aku akan ke Pulau Pangkor, Perak untuk bercuti atau berlibur dengan teman-teman senegeri. Excited and tak sabar ne sebab dah lama aku tak berprogram dengan meka-meka. Antara aktiviti menarik yang bakal berlangsung di sana ialah snorkeling, kayaking, banana boat ( maybe ), bbq, karaoke, game pantai & melawat sekitar Pulau Pangkor. yeah!! Yuran dah bayar ( harga sangat berpatutan ), minta izin dari parents pon dah sudah, so memang dah pasti aku akan pegi.

     Sebenarnya aku tak yakin nak buat aktiviti snorkeling & kayaking tu. Maklumlah, aku tak reti berenang. Takut gak. So, aku dah sedia plan B. Kalau buat aktiviti tu di tempat yang agak dalam, aku rasa better aku pegi kutip siput tuk sesi bbq malam kang. haha. Anyone want to join me ? =.=..haha.. Takutlah der.. Kalau aku jatuh dalam air masa kayaking tuh macamana? Adakah orang nak selamatkan aku. Pastu, kalau snorkeling tu buat kat tempat yang agak dalam macamana.. Dahla ketinggian aku tak berapa nak tinggi. Haiz..payah benau..

     Okay, tanpa membuang masa, mari kita buat list barang penting yang perlu dibawa ke sana. Antaranya ialah :

1. Sunblock. Kawasan pantai kan panas, semestinya kulit akan terbakar menjadi kemerah-merahan dan kemudiannya bertukar menjadi gelap. Sunblock dengan SPF50 adalah pilihan yg terbaik.

2. Selipar jipun. ehm2..better guna Fipper..supaya kaki nampak cantik sikit, carilah Fipper Slim ea.. RM16.90 sepasang.

3. Tudung ekspress berwarna hitam. Khusus tuk yang bertudung litup macam aku. hehe. Senang sikit nak mandi-manda di pantai tu. Sekali harung dengan tshirt kaler hitam or biru gelap. Lagi afdal....

4. Sunglases. Wajib untuk perlindungan mata secara maksimum.

5. Krim malam. As gegurls, yang ne sangatlah wajib. Kulit muka bolehla di rawat pada sebelah malam selepas penat seharian melakukan aktiviti pantai.

6. Antiseptic Shower Cream. Air laut kan totally different from air paip yang biasa kita gunakan seharian, so utk pastikan ia tak irritate our skin, sila cari Lifebuoay di pasaran sekarang. Muahaha..

7. Kain Pantai. Boleh digunakan sebagai alas duduk & dililit sebagai gaun.

8. Air mineral & buku. Sediakan air mineral sekurang-kurangnya sebotol kerana cuaca yang panas mampu buat tubuh kita kehilangan banyak air. Di samping itu, jangan lupa bawa buku seperti novel (crimescene) utk dibaca pada masa-masa senggang.hehe.

9. Kamera. Wajib! Demi mengumpul 1001 kenangan manis ketika berlibur bersama rakan-rakan.

10. Clutch. Mana nak letak semua barang-barang diatas kalau bukan dalam clutch kenn..hehe..


    Harap-harap aku tak lupa bawa semua barang diatas, kalau terlupa jugak, mesti percutian jadi tak syok. Majalah jangan lupa okayy. Bolehlah tenangkan fikiran sedikit sebanyak sepanjang percutian tu nanti. Wish my vacation goin smooth bebeyh. tQ. ^^






Antara bahan bacaan yang boleh dibawa..





Makesure semua dalam saiz travel set. Senang sikit nak bawa kesana sini.
wehee..




Pangkor !! We are coming !! hehehe


     

Saturday, November 3, 2012

List Movie tuk Hujung Tahun 2012..

     Assalamualaikum w.b.t.. Hai semorang. Tujuan update pepagi buta macam ne adalah semata-mata utk masukkan trailer movie yang aku nak tengok before the end of this semester. Kelass ko Myn..xtau nak tido ka cemana..ehm2.. Gigih sungguh aku nak update blog kan.


    Okayy, berbalik kepada isu & permasalahan di atas. Ada tiga movie yang aku nak tengok sangat kebelakangan ne. First is Twilight Breaking Dawn Part 2, 2nd is Lagenda Budak Setan 2 Katerina & 3rd is The Hobbit. Yeah bebeyh. Dis kind of movie yang betul2 kena di hatiku. Aku tak sure lahh kekorang semua macamana kan. Tapi bagi aku, dis kind of movie boleh buat mata aku tertumpu d screen sehingga tahap kalau ular lalu depan aku pun sure aku xperasan uolls..


     Why dis kind of movie, Myn ? ok..Meh kita ceta sal twilight dulu. Aku tak tahu kenapa tapi aku sangat obses dengan watak si Edward Cullen by Robert Pattinson. Watak dea makaii, karut gila. Takkannya wujud lelaki macam tu tapi itulah yang sebenarnya yang diimpikan semua orang pempuan. Protected, mystery, handsome (of course lah kann & i think if tak silap, dlm novel pun Edward was described as a handsome guy), master mind, matured, loving, and paling penting, he's so romantic.hahaha. Inilah sebab utama aku addicted to Twilight. Jalan ceritanya aku rasa tak berapa best sangat sebab plotnya kurang menarik, compared to Harry Potter & The Lord Of The Ring Trilogy, tetapi sangat bagus sebab kisah cinta yang sempoi sahaja. Ceh, lagak macam pengkritik filem. This movie will come out on Nov 16. And for the trailer, dont mind to click, Twilight Breaking Dawn Part 2..


     Second is Lagenda Budak Setan 2 : Katerina. Honestly aku tak minat pon Farid Kamil & Maya Karin, tapi disebabkan movie ne diadaptasi dari novel Ahadiat Akashah, maka dengan itu aku pon excited nak tengok macam the first one hari tu..huhu.. Coming soon in cinema on Nov 29. Jangan lupa pegi tengok, kalau korang berminatlah. Aku lambat atau cepat, kompom akan pegi.hehe.. First Lagenda Budak Setan arituh yang jadi Katerina is Fazura Sharifuddin, aku harap sangat jugak kesinambungan cerita dea gak yang bawak watak tuh sebab her character more to Katerina yang Ahadiat ceritakan dalam novel. Sedeh..sedeh.. Tak apalah, kena respect prinsip Fazura, she's more selective now to takecare her reputation.


     Third is The Hobbit. Aku tak tahu macamana nak explain sebab since kecik-kecik lagi aku dah suka tengok movie macam ne. Long journey, dwarves, challenging, war, meet the fighter yang badan ketul-ketul, makin besar saiz badan diorang makin rendah kedudukannya dalam hierarki. Tak paham kenapa. haha. Tapi aku suka. Lain lagi kena bertempur dengan natang yang tak wujud macam Orcs & Goblins. Aku budak-budak sangat ka or cemana. hehe. Terengat plak dengan mitos Boogeyman. Masa kecik-kecik dulu kekonon ada monster tinggal bawah katil, karut gilaa.. Nampak sangat aku terpengaruh dengan ceta-ceta tV. The Hobbit ada kat cinema on Dec 14. 


     Depends on citarasa masing-masing lah kan. Maybe bagi aku movie macam ne tak bosan, tapi pada orang lain bosan tahap gaban. Risau gak excited sangat nak tengok, tapi nanti bila dah tengok, hampeh sebab tak best langsung. Anyway, harap2 tak adalah macam tu. So, berbaloi jugak bayar tuk harga tiket.